Procházková sobota s výlovem Arta

12.03.2011 18:32

Tento krásný březnový den jsme užívali delších procházek, no možná i spíš výletů. Nejdříve jsme vyrazili s Peťou, Freddim a Harrym. Kluci si pohráli a pořádně se proběhali. No a paničky si „trošku“ popovídali. Což není nic neobvyklého, ale potom jsme se ještě nechali přemluvit, i když to teda žádnou práci nedalo, k rodinné vycházce se sestrou, taťkem, Petrem a samozřejmě se Shaggym.

V lese bylo krásně, ale asi v půlce cesty nám Art výlet trošku ozvláštnil. Chvilku jsme ho neměli na očích, a když jsem se otočila, tak koukám, jak se prochází po ledě malého rybníčku. Volám, ale zrovna tam měl něco zajímavějšího. A co se asi stalo, kousek ledu, na který vlezl, byl tenčí a prolomil se. Art začal plavat a prolamovat led. Byl jen asi metr od kraje, ale na led u kraje nesvítilo sluníčko a tak byl tlustší a nešel prolomit ani nám. Taťka se pro něj natáhl a za obojek ho vytáhnul ven, při čem se sám taky namočil. Artil měl ve vodě pořádně vyděšený výraz. Ale jeho srst nestihla ani promoknout, tak rychle byl venku. Potom se jen oklepal a šel dál jako by se nic nestalo. Já teda doufám, že ho to poučí. Tak snadno by se to příště nemuselo vyřešit. Žádná další nečekaná akce nás už naštěstí nepotkala, jedna za den úplně stačí.

Na obě vycházky jsem sebou zase jednou vzala foťák, ale nějak jsem se nepodívala na stav baterie. Jen na vysvětlenou proč jsou fotky z druhé vycházky pouze do poloviny cesty. Příště už vychytám i tyto mouchy. :-)