Toulovcovy maštale - víkendová akce

17.11.2011 19:21

Krásný listopadový víkend 11. - 13. 11. jsme se s Artilem zúčastnili jedné "ne psí" akce, roverské a vůdcovské výpravy do oblasti chráněného území Toulovcovy maštale. V pátek jsme v počtu 7 osob a dvou psů (Artila a jezevčice Berty) vyrazili směr Proseč, kde na nás čekal zamluvený srub. Sobota byla ve znamení procházky po nedalekém chráněném území Toulovcovy maštale s prohlídkou jeho pískovcových skal a celodenním hledáním oběda :-(. Ten se nám podařilo sehnat až v pět hodin. Hlad ale určitě neovlivnil super procházku po nádherných lesích ozvláštněných různými skalními útvary. Fakt super!

Nedělní dopoledne jsme se ještě vydali k zámku Nové Hrady (https://www.nove-hrady.cz/zamek/index.php?nIDPage=rekonstrukce ), opravdu krásně zrekonstruovaný zámek, pokud mohu soudit. Tedy alespoň z venku, na prohlídku už jsme dorazili trošku po sezóně. V zahradě zámku mají spoustu zajímavých zákoutí. Přírodní divadlo, bludiště a přístupnou oboru s jelením stádem.

Krásný a pohodový výlet, za který organizátorovi moc děkujeme. A pokud budete mít někdy cestu okolo, určitě doporučuji návštěvu jak hradu, tak příjemnou procházku chráněným územím. I my se nejspíš ještě vrátíme, opravdu krásnou krajinu tam mají :-).

 

Za fotky děkujeme Svišťovi a jeho zrcadlovce. Myslím, že nebude vadit, když pro zájemce o fotografování přiložím i odkaz na jeho soukromé stránky https://www.jiritaus.cz/.

Naše luxusní ubytování (https://www.junakprosec.cz//index.php/srub/taboit).

Kompletní sestava, nebylo nás moc, ale vystačili jsme si.

Artil s Bertou společně na zámecké lavičce.